Politia britanica a evacuat marti seara statia de metrou Eurston, din Londra, dupa o explozie de mici dimensiuni, probabil provocata de o tigara electronica aflata intr-o geanta. Statia a fost inchisa, iar zeci de ofiteri inarmati au fost trimisi la fata locului, relateaza Reuters, citata de News.ro.

Clipuri publicate pe retelele de socializare arata oameni iesind in fuga din cladirea statiei, una dintre cele mai aglomerate din Londra.

"Ofiterii se afla in prezent in statia Euston, raspunzand unei alerte de securitate", a anuntat Politia Britanica a Transporturilor, intr-un comunicat.

"Anchetam, dar se pare ca a fost vorba de o explozie de mici dimensiuni, care se crede ca a fost provocata de o tigara electronica ce se afla intr-o geanta in gara. Nimeni nu ar fi fost ranit", se adauga in text.

Ofiteri ajutati de caini au verificat intreaga zona, inainte de a redeschide statia.

Cu putin timp inainte, aeroportul din Liverpool a fost evacuat, iar pasagerii tinuti in avioane, in timp ce o echipa de genisti s-a ocupat de un pachet suspect. Situatia s-a intors, insa, rapid la normal, a anuntat un purtator de cuvant.

Marea Britanie este in alerta sporita, dupa o serie de atacuri lansate anul acesta de militanti islamisti la Londra si la Manchester, soldate cu moartea a 36 de persoane.