Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publica din Norvegia, NRK, Partidul Socialist din Norvegia, formatiune de centru-stanga, a pierdut din sustinerea populatiei, iar Partidul Conservator, principala formatiune politica de centru-dreapta, ar putea castiga alegerile parlamentare, pentru prima data in 93 de ani, noteaza Reuters.

Erna SolbergFoto: Wikipedia

Pe parcursul anului, Partidul Socialist si aliatii sai de centru-stanga s-au aflat la conducere in sondaje, lucru care favoriza schimbarea coalitiei minoritare a prim-ministrului conservator Erna Solberg, la alegerile din 11 septembrie.

Sprijinul pentru Partidul Socialist a scazut, in contextul redresarii economiei.

Sondajul realizat pentru NRK afirma ca guvernarea lui Solberg, formata din conservatori, Partidul Progresului si alte doua partide de centru care de obicei sprijina coalitia, ar obtine majoritatea in Parlament.

Partidul Conservator a crescut cu 3.3% ajungand la 25.7% din intentia de vot, in timp ce Partidul Socialist a scazut cu 4.6 puncte procentuale si are sprijinul a 24.4% din votanti, noteaza sondajul de opinie.