Un vas chinez interceptat in arhipelagul ecuadorian Galapagos transporta o incarcatura ilegala de peste 6.000 de rechini, printre care specii pe cale de disparitie, a anuntat organizatia Parcului National duminica, in a treia zi a procesului intentat echipajului, scrie Agerpres, citand AFP.

20 de marinari chinezi de la bordul navei "Fu Yuan Yu Leng 999" au fost pusi sub acuzare si plasati in arest provizoriu.

Incarcatura din cala navei includea peste 6.623 de rechini. Printre acestia se aflau exemplare din specii vulnerabile si amenintate cu disparitia ca rechinul-ciocan, rechinul-vulpe cu ochi mari sau rechinul-vulpe pelagic.

Ambarcatiunea a fost interceptata la 13 august in apropierea Insulei San Cristobal, in timp ce naviga ilegal in apele Arhipelagului Galapagos, inscris in patrimoniul natural al umanitatii pentru flora si fauna sa unica.

Inotatoarele de rechini sunt foarte apreciate de gurmanzii din Asia.

Toate speciile din aceste insule ce apartin Ecuadorului sunt protejate pe suprafata de 138.000 de kilometri patrati a celei mai mari rezervatii marine din lume si sanctuar al diverselor animale, printre care rechinii.

Legile Ecuadorului prevad pedepse de la unu la trei ani de inchisoare pentru crime impotriva florei si faunei.