Cel putin 13 persoane si-au pierdut viata intr-un atentat sinucigas comis de un taliban impotriva unui convoi militar in Helmand, o provincie din sudul Afganistanului, a declarat o sursa oficiala pentru AFP, scrie Agerpres. Atacul este cel mai recent asupra fortelor de securitate deja slabite de coruptie, dezertari si pierderi record in aceasta tara devastata de razboi.

Atacul este cel mai recent asupra fortelor de securitate deja slabite de coruptie, dezertari si pierderi record in aceasta tara devastata de razboi.

"Un kamikaze a aruncat in aer o masina plina cu explozivi la trecerea unui convoi al armatei nationale afgane la Nawa, in districtul Helmand", a declarat Omar Zwak, un purtator de cuvant al guvernatorului provinciei, precizand ca victimele sunt civili si militari.

Mai multe persoane au fost ranite, a adaugat el.

Potrivit unei surse din cadrul unui spital aflat in apropiere, in total 15 corpuri au fost transportate la spital. In plus, au fost internati 19 raniti, a adaugat aceasta sursa sub protectia anonimatului.

"Majoritatea persoanelor decedate apartin fortelor afgane, iar cei mai multi raniti sunt civili", a declarat sursa pentru AFP.

Talibanii au revendicat atentatul intr-un mesaj trimis jurnalistilor pe Whatsapp.