"In ultimii 26 de ani, Statele Unite au sustinut drumul Republicii Moldova catre un viitor european prosper, caracterizat prin respectarea principiilor democratice, a drepturilor omului si a statului de drept", se arata in mesajul transmis de secretarului de stat american, Rex Tillerson, cu prilejul aniversarii a 26 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova.

Republica Moldova a sarbatorit duminica 26 de ani de la proclamarea independentei. Republica Moldova si-a proclamat independenta fata de URSS, in care a fost inglobata fortat in 1940, in contextul unor ample miscari similare in practic toate statele membre ale fostei Uniuni Sovietice.

Mesajul lui Rex Tillerson:

"In numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, transmit felicitari Guvernului si poporului moldoven cu prilejul aniversarii independentei.

In ultimii 26 de ani, Statele Unite au sustinut drumul Republicii Moldova catre un viitor european prosper, caracterizat prin respectarea principiilor democratice, a drepturilor omului si a statului de drept. Ne-am angajat sa ajutam Republica Moldova sa gaseasca o solutie la problema transnistreana, care sa garanteze suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Moldova in cadrul granitelor sale recunoscute pe plan international, inclusiv un statut special pentru Transnistria. Asteptam cu nerabdare sa construim relatia noastra si sa avansam pe drumul obiectivelor noastre comune de democratie, de securitate si prosperitate."