Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, afirma ca nu exista riscul unei repetari a valului masiv de migratie care a adus in tara sa aproape un milion de refugiati in urma cu doi ani. "Nu vad o evolutie precum cea pe care am avut-o in toamna lui 2015", a declarat Thomas de Maiziere, potrivit Agerpres, care citeaza DPA.

Thomas de MaiziereFoto: Agerpres/EPA

"Am intreprins multe pentru a ne asigura ca nu se va ajunge la asa ceva (...) Anul 2015 nu poate, nu ar trebui si nu se va repeta", a adaugat oficialul german.

Referitor la cresterea numarului de migranti care traverseaza Mediterana in ambarcatiuni precare spre Italia, Thomas de Maiziere spune ca nu ar trebui sa mai existe o politica de a permite trecerea acestor persoane.

Potrivit acestuia, acordul semnat intre Uniunea Europeana si Turcia vizand blocarea rutei refugiatilor care ajungeau in UE via insulele grecesti functioneaza.

Liderul social-democratilor germani, Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului crestin-democrat Angela Merkel in alegerile federale de pe 24 septembrie, a avertizat recent in legatura cu un nou val de solicitanti de azil, data fiind cresterea numarului de sosiri in Italia.

De Maiziere respinge insa aceasta varianta: "In primul rand, suntem mai bine pregatiti; in al doilea rand, Italia se comporta diferit de aceasta data; si, in al treilea rand, numarul refugiatilor in Italia nu este atat de ridicat precum acela covarsitor despre care se vorbeste", a spus el, adaugand ca numarul refugiatilor care sosesc in Italia a scazut dramatic in lunile iulie si august.