Gary Cohn, consilierul economic al presedintelui Donald trump, a elaborat o scrisoare de demisie in urma raspunsului slab al administratiei cu privire la violentele dintre neonazisti si protestatarii anti-rasism, dar a hotarat sa-si pastreze functia, a scris New York Times, vineri, potrivit Reuters.

Cohn ar fi scris numai un draft al scrisorii de demisie, a relatat New York Times, citand doua persoane familiare documentului.

Consilierul ar si scris ca se simte “obligat sa-mi spun suferinta in urma evenimentelor ultimelor doua saptamani” si ar fi fost supus unei presiuni intense pentru a-si da demisia dupa reactia lui Trump, dar a hotarat sa nu nu isi dea demisia.

Cohn a spus, dupa incidente, ca administratia trebuia sa respinga clar grupurile care au incitat la ura, care a adaugat ca nu exista echivalenta intre suprematia alba sau neonazisti si cei care protesteaza fata inegalitate.

“Cred ca aceasta administratie poate si trebuie sa condamne mai consecvent si fara echivoc aceste grupuri si sa faca tot ce poate pentru a vindeca diviziunea profunda care exista in comunitatile noastre”, a spus acesta ziarului Financial Times.