Premierul Poloniei, Beata Szydlo, l-a acuzat vineri pe presedintele francez Emmanuel Macron ca nu are experienta politica si a spus ca afirmatiile acestuia despre izolarea internationala a polonezilor au fost arogante, relateaza Reuters. Totodata, premierul l-a sfatuit pe presedintele francez sa se concentreze asupra propriei tari, astfel ar putea sa asigure atat cresterea economica, cat si securitatea garantate de Polonia cetatenilor sai.

Beata SzydloFoto: Flickr / Kancelaria Premiera

“Il sfatuiesc pe presedinte sa fie mai conciliant… Poate comentariile lui arogante sunt rezultatul unei lipse a experientei politice”, a declarat premierul pentru Reuters, intr-un e-mail.

“Il sfatuiesc pe presedinte sa se concentreze pe afacerile din propria tara, poate va fi capabil sa atinga aceleasi rezultate economice si acelasi nivel de securitate pentru cetateni (francezi) asa cum sunt garantate de catre Polonia”, a mai spus ea.

Szydlo a adaugat ca Macron, care a acuzat guvernul Poloniei ca dispretuieste valorile UE, “nu va decide viitorul Europei”, dar va fi conturat de catre toti membrii.

La randul sau, si ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a reactionat la comentariile lui Macron, spunand ca presedintele Frantei nu citeste stirile si nu stie ce se intampla in Europa Centrala.