Un angajat nemultumit a impuscat si ucis o persoana, a ranit o alta, si a luat mai multe persoane ostatice joi, intr-o cladire din centrul istoric al Charleston, a anuntat primarul orasului din Carolina de Sud, citat de NBC Los Angeles. Politistii l-au impuscat pe agresor, care este in stare critica, iar ostaticii au fost eliberati, potrivit news.ro.

Un spalator de vase concediat a impuscat un bucatar, ca razbunare, si a luat "un numar mic" de persoane ostatice intr-un restaurant aglomerat din centrul turisitc al Charleston, a declarat unul dintre proprietarii localului.

Ranitul a fost dus la spital.

"Atacatorul este un angajat nemultumit", a declarat primarul John Tecklenburg, intr-o conferinta de presa din apropiere de locul incidentului. "Nu este un act de terorism si nu este o crima rasiala", a adaugat el.

Negociatorii politiei incearca sa convinga agresorul sa se predea.

Peter Siegert, in varsta de 73 de ani, si fiul sau, Peter Siegert al IV-lea, de 45 de ani, au declarat ca, dupa ce mai multe chelnerite si angajati din bucatarie au iesit din local, fara sa spuna nimic, un barbat cu sort si o arma a iesit din bucatarie si a incuiat usa din fata. "A spus 'sunt noul rege al Charleston'", au povestit martorii.

El le-a ordonat clientilor sa se aseze pe podea, in partea din spate a restaurantului. Tatal si fiul au scapat pe usa din spate si nu stiu cati oameni au ramas inauntru.

Politia din Charleston a trimis trupe SWAT si o unitate de genisti in zona, iar oamenii au fost sfatuiti sa ocoleasca zona sau sa stea in cladiri.

Localul se afla in apropiere de biserica unde Dylan Roof a ucis noua credinciosi de culoare, in iunie 2015. Roof a fost condamnat la moarte in dosar. De asemenea, se afla in apropiere de portul unde peste 100 de vase de croziera ancoreaza anual.