Un judecator al Inaltei Curti spaniole a ordonat eliberarea conditionata a unui suspect in atacurile teroriste de saptamana trecuta, soldate cu 15 morti, relateaza News.ro citand Daily Mail.

Politie in BarcelonaFoto: Hotnews

Proprietarul unui internet cafe, Sahl El Karib, a fost unul dintre cei patru suspecti aretati in urma atentatelor de la Barcelona si Cambrils. El este a doua persoana eliberata.

El va trebui, insa, sa isi predea pasaportul si sa se prezinte saptamanal in instanta.

El Karib conducea un internet cafe din orasul spaniol Ripoll, de unde erau originari majoritatea membrilor celule teroriste vinovate pentru atacuri.

Judecatorul Fernando Andreu a cerut initial ca barbatul sa ramana in custodia politiei, pentru continuarea anchetei privind posibilul sau rol in atacuri.

Anterior, Mohammed Aalla, proprietarul automobilului Audi folosit in atacul de la Cambrils, a fost lasat in libertate sub control judiciar, deoarece acuzatiile care-l vizau sunt slabe.

Doi dintre supravietuitorii celulei, careia politia i-a atribuit pregatirea unor atentate, Mohamed Houli Chemlal, in varsta de 20 de ani, ranit in explozie, si Driss Oukabir, in varsta de 27 de ani, au fost inculpati marti de "asasinate teroriste".

Alti opt au murit, doi in explozie, ceilalti dupa ce au masacrat 15 persoane in total, joi si vineri.