Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 13 morti, si a indemnat la noi atacuri in Spania, relateaza CNN, citata de News.ro.

In primul sau clip de propaganda in limba catalana, publicat miercuri de SITE Intelligence Group, un membru al gruparii jihadiste ii prezinta pe autorii atentatului de la barcelona drept "fratii nostri", iar altul profereaza amenintari la adresa "crestinilor spanioli" si promite ca tara se va intoarce in "teritoriul califatului".

Imediat dupa atacul de la Barcelona, Amaq, bratul media al Statului Islamic, a emis un comunicat in care i-a prezentat pe atacatori drept "soldati ai Statului Islamic", insa gruparea nu a revendicat in mod explicit atentatul.

Patru barbati au fost arestati dupa atentate - unul la Alcanar si trei la Ripoll. Trei sunt cetateni marocani, iar al patrulea spaniol. Barbatii au varste cuprinse intre 21 si 34 de ani. Niciunul nu era cunoscut serviciilor de informatii spaniole cu legaturi teroriste.

Unul dintre suspecti a declarat in timpul unei audieri la tribunal, marti, ca celula planuia sa atace "monumente" din barcelona.