Politia olandeza ancheteaza cu privire la o camioneta inmatriculata in Spania, in care se aflau "cateva butelii de gaz" si pe al carei sofer l-a arestat - un spaniol, miercuri, dupa ce un concert de rock a fost anulat la Rotterdam, in vestul tarii, "in legatura cu o alerta terorista", relateaza AFP citata de news.ro.

"Un agent de politie care era stationat in apropiere de locul evenimentului a decis sa opreasca o camioneta pe care a vazut-o ruland catre ora (locala 21.30 (22.30, ora Romaniei)", a precizat politia intr-un comunicat.

Serviciile de deminare (EODD) au inspectat camioneta imobilizata la doua strazi de sala de concert Maassilo, intr-o zona portuara, in sudul orasului, unde urma sa aiba loc concertul de rock al unui grup american, au anuntat politia si primarul Rotterdamului Ahmed Aboutaleb.

Soferul a fost arestat si condus la comisariatul de politie. El este audiat, a anuntat Politia din Rotterdam pe Twitter.

Acest incident are loc la mai putin de o saptamana dupa atacurile cu vehicule in Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morti.

Autoritatile olandeze au decis sa anuleze concertul trupei de rock californiene Allah-Las dupa ce politia a primit de la fortele de ordine spaniole un avertisment cu privire la o amenintare terorista catre ora locala 17.30 (18.30, ora Romaniei).

"Am fost avertizat telefonic, la inceputul serii, ca un semnal de amenintare a sosit care are legatura cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam", a anuntat primarul intr-oconferinta de presa.

Insa, in opinia lui Ahmed Aboutaleb, primul primar din tara nascut imigrant si musulman, care s-a pronuntat impotriva gruparilor teroriste islamice, este inca prea devreme sa se stabileasca o legatura intre aceasta camioneta si o "amenintare terorista".

"O ancheta este in curs cu privire la evenimente si amenintare", a declarat el, indemnand sa nu se traga concluzii pripite.

Trupa Allah-Las, care urma sa concerteze la ora locala 20.30 (21.30, ora Romaniei) la Rotterdam a fost scoasa sub escorta politiei de pe Maassilo, a adaugat el.