Numarul imigrantilor clandestini care au incercat sa traverseze granita dintre Mexic si SUA a scazut semnificativ in acest an in raport cu anul trecut, potrivit administratiei lui Donald Trump, presedintele american efectuand marti o vizita in sud-vestul tarii pentru a vedea situatia pe teren, relateaza AFP.

Potrivit unui responsabil al Departamentului pentru Securitate interna, 126.472 de persoane au fost oprite la granita de sud intre 1 ianuarie si 31 iulie, o scadere de 46% in raport cu aceeasi perioada in 2016.

In total, numarul expulzarilor din SUA a scazut ca urmare a unei incetiniri a sosirii imigrantilor clandestini.Dar administratia de la Casa Alba se lauda cu noua sa politica de arestare, in interiorul tarii, a clandestinilor sau strainilor care au incalcat statutul lor migratoriu. 'Mesajul este urmatorul: Daca veniti aici veti fi retinuti, arestati si expulzati din tara', a insistat responsabilul din cadrul Departamentului pentru Securitate interna in cursul unei teleconferinte cu presa, potrivit Agerpres.