Guvernul chilian a respins proiectul unui proiect minier, estimat la 1 miliard de dolari, intrucat a considerat ca acesta va influenta negativ vietuitoarele marine, inclusiv coloniile de pinguini apartinand unei specii pe cale de disparitie, informeaza BBC, citat deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

O companie din Chile, Andes Iron, intentiona sa extraga milioane de tone de fier din Coquimbo, o regiune din nordul tarii, unde voia sa construiasca si un nou port.

Ministrii chilieni au spus insa ca proiectul in cauza nu prezinta suficiente garantii pentru protejarea mediului inconjurator. Regiunea Coquimbo se afla in apropiere de insulele care alcatuiesc Rezervatia Pinguinilor Humboldt din Chile.

In acea zona traiesc aproximativ 80% din totalul populatiei mondiale de pinguini Humboldt, dar si alte specii amenintate cu disparitia, precum balene albastre, rosquali si vidre de mare.

Marcelo Mena, ministrul Mediului din Chile, a spus: "Cred cu tarie in dezvoltare, insa aceasta nu poate fi realizata prin degradarea mostenirii noastre ecologiste sau cu riscuri pentru sanatate sau in regiuni ecologice unice in lume".