Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a recomandat sambata ministrului de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, "sa-si cunoasca limitele", dupa ce acesta din urma a denuntat ingerinta liderului turc in alegerile din Germania, informeaza AFP.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"El nu cunoaste nicio limita! Cine esti tu ca sa-i vorbesti presedintelui Turciei?... Cunoaste-ti limitele! El incearca sa ne dea lectii... De cand faci politica? Cati ani ai?", a declarat Erdogan in timpul unui discurs televizat, intr-un atac personal impotriva lui Sigmar Gabriel, citeaza Agerpres.

Seful diplomatiei germane, Sigmar Gabriel, a denuntat vineri "ingerinta lui Erdogan in campania electorala" din Germania, dupa ce presedintele turc i-a indemnat pe alegatorii germano-turci sa voteze impotriva crestin-democratilor, social-democratilor si verzilor.

Sigmar Gabriel i-a indemnat pe turcii din Germania "sa se ridice impotriva acestei tentative" a lui Erdogan de a se amesteca in dezbaterea politica germana. "Sa le aratam celor care incearca sa ne divizeze ca nu vom marsa la acest joc perfid", a subliniat el.

Relatiile dintre Turcia si Germania s-au deteriorat foarte tare dupa puciul esuat din 15 iulie 2016, imputat predicatorului Fetullah Gulen autoexilat in SUA si care neaga orice implicare. Ankara a acuzat Berlinul ca da dovada de indulgenta fata de "teroristi", gazduind separatisti kurzi si presupusi pucisti. La randul sau, Germania a condamnat amploarea epurarilor din Turcia dupa puciul esuat in urma caruia peste 50.000 de persoane au fost arestate. In prezent, exista zece cetateni germani, unii cu dubla cetatenie, aflati in detentie in Turcia.