Casa Alba a anuntat sambata ca presedintele american Donald Trump si prima doamna, Melania Trump, nu vor participa anul acesta la gala Kennedy Center Honors, "pentru a permite celor premiati sa celebreze fara implicare politica", potrivit The New York Times, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unii dintre cei care vor primi premii, ce onoreaza o intreaga cariera in arta, muzica, dans, film, televiziune si cultura, au declarat deja ca nu vor participa la evenimentul de la Casa Alba.

Dansatoarea si coregrafa Carmen de Lavallade, care se afla intre cei onorati de Kennedy Center in decembrie, a anuntat joi ca renunta sa participe la ceremonia de la Casa Alba. Un alt premiat, Norman Lear, producator de televiziune cunoscut pentru activismul politic, a spus de asemenea ca nu va participa la receptie.

"In fiecare an, Kennedy Center celebreaza carierele si activitatea artistilor care au ajutat la conturarea unei vieti culturale in Statele Unite, intr-un weekend care include manifestari si evenimente", se arata in comunicatul Casei Albe. "Presedintele si prima doamna au decis ca nu vor participa anul acesta la activitati pentru a permite premiantilor sa se bucure fara implicare politica. Prima doamna Melania Trump, impreuna cu sotul ei, presedintele Donald J. Trump, transmit sincere felicitari tuturor premiantilor de anul acesta pentru realizarile lor".

Kennedy Center Honors sunt premii atribuite in fiecare an incepand din 1978 unor artisti care, fara a detine neaparat cetatenia americana, au contribuit pe parcursul carierelor lor la dezvoltarea si promovarea culturii americane.

Anul trecut, actorul Al Pacino, membrii trupei rock The Eagles si interpreta gospel Mavis Staples s-au numarat printre artistii care au fost premiati la gala Kennedy Center Honors.