Autoritatile din Boston se tem de incidente la un miting al militantilor de extrema-dreapta ce va avea loc sambata, intr-un parc din oras, la o saptamana dupa violentele de la Charlottesville, relateaza News.ro citand AFP. Miscarile antirasiste din oras au convocat o contramanifestatie.

Un miting al extremei drepte va avea loc in parcul din BostonFoto: Captura YouTube

Parcul Boston Common, cel mai vechi din Statele Unite, se pregateste sa gazduiasca o intalnire a militantilor de extrema-dreapta, la o saptamana dupa ce o manifestatie similara la Charlottesville, in Virginia, s-a soldat cu violente si cu moartea unei femei ucise de o masina condusa de un extremist.

"Cred ca discursul (sustinatorilor suprematiei rasei albe - n.r.) a trecut la un nivel superior, iar acest lucru ne ingrijoreaza. Nu am vazut niciodata atat de multi oameni cautand confruntare. Iar rolul nostru va fi sa linistim situatia", a declarat William Evans, comisar de politie.

Aproximativ 500 de politisti vor fi desfasurati la fata locului. Unii dintre ei vor fi imbracati in civil.

Boston Common a gazduit, de-a lungul timpului, lideri ai miscarii pentru drepturi civile, precum Martin Luther King sau Barack Obama.

Sunt asteptati pana la 30.000 de contramanifestanti

In pofida opozitiei primarului din Boston si a unei parti a populatiei, autoritatile au autorizat reuniunea, pentru a apara libertatea de exprimare a manifestantilor.

"Unii dintre ei au avut discursuri care au ranit comunitatea evreiasca, afro-americana si o serie intreaga de comunitati, nu ii vreau aici. Voi fi clar, nu ii vreau aici. Daca as fi putut sa nu le dau autorizatie, nu as fi facut-o", a spus primarul din Boston, Martin Walsh.

Politia le-a recomandat locuitorilor din oras sa ramana acasa in timpul manifestatiei. Insa unii oponenti ai gruparilor de extrema-dreapta, precum cei din Fight Supremacy, au planificat la randul lor, un miting. Intre 20.000 si 30.000 de oameni si-au anuntat participarea pe retelele de socializare.

Autoritatile au anuntat ca cele doua manifestatii vor fi separate prin bariere si ca fiecare participant va fi verificat cu atentie.