Presedintele american Donald Trump l-a concediat pe principalul sau consilier strategic Steve Bannon, a informat pentru Reuters o persoana familiara cu decizia.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, o sursa apropiata lui Bannon a declarat ca nu e de asteptat ca acesta sa-si dea singur demisia. "Bannon ii va forta pe ei sa il demita", a spus sursa. "Nu isi va da in mod oficial demisia. Si-a facut treaba in continuare. A lucrat la proiecte", a adaugat aceasta.

Cotidianul New York Times (NYT), in schimb, a citat o persoana apropiata lui Bannon spunand ca acesta si-a depus demisia pe 7 august, urmand sa fie anuntata saptamana aceasta, dar ca anuntul a fost amanat de controversele izbucnite in urma unui miting al nationalistilor albi in Virginia, la finalul saptamanii trecute.

Bannon si-a periclitat pozitia acordand saptamana aceasta un interviu publicatiei American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga, in care a fost perceput ca subminand pozitia presedintelui Trump in ceea ce priveste Coreea de Nord.

Bannon le-a declarat apoi colaboratorilor ca a crezut ca vorbeste cu un profesor universitar si ca este off the record.

El le-am mai spus prietenilor ca ar putea sa se intoarca la platforma de dreapta Breitbart News daca ar fi sa plece de la Casa Alba.

UPDATE: Casa Alba confirma plecarea lui Steve Bannon

"Secretarul general al Casei Albe John Kelly si Steve Bannon au convenit de comun acord ca astazi sa fie ultima zi a lui Steve", a transmis vineri intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders. "Suntem recunoscatori pentru munca sa si ii dorim toate cele bune", a adaugat ea.