Atacul cu o camioneta de joi, soldat cu 13 morti si 100 de raniti, la Barcelona, are "legatura" cu o explozie care a avut loc cu o noapte inainte intr-o localitate situata la sud de oras in care a murit o persoana iar altele au fost ranite, a anuntat un oficial de rang inalt din cadrul politiei regiunii spaniole Catalonia, relateaza news.ro care citeaza The Associated Press.

Maiorul de politie Josep Lluis Trapero a anuntat, de asemenea, nationalitatile celor doi suspecti arestati joi.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca unul este marocan, iar celalalt este un spaniol din Melilla, un oras spaniol situat pe coasta Africii de Nord si care se invecineaza cu Marocul.

Trapero a precizat ca arestarile au fost operate in localitatea Ripoll, situata in nordul Cataloniei, si la Alcanar, locul unde a avut loc explozia miercuri noaptea.

El a subliniat ca niciunul dintre cei doi barbati arestati nu este soferul camionetei folosite in sangerosul atentat din cartierul Las Ramblas la Barcelona.

Barbatul a condus camioneta in zona pietonala din susul Las Ramblas si pana in apropiere de sediul Operei din oras, dupa care a plecat pe jos.

Trepero a spus ca se pare ca soferul nu era inarmat.