Cel putin 13 persoane au murit, iar peste 100 au fost ranite, dintre care 15 se afla in stare grava, dupa ce o duba a intrat in multime la Barcelona joi dupa-amiaza, potrivit presei internationale, care citeaza surse oficiale. Incidentul s-a petrecut in centrul Barcelonei, in zona Bulevardului Las Ramblas, cel mai important din oras, foarte frecventat de turisti. Din primele informatii, duba a intrat pe trotuar, in multime, unde erau zeci de oameni. Autoritatile spaniole au avertizat populatia sa evite zona Piata Catalunya, unde a avut loc incidentul.

O duba a intrat in multime la BarcelonaFoto: Captura Youtube.com

01:30 Trei zile de doliu au fost decretate in memoria victimelor atentatului cu camioneta revendicat de Statul Islamic si soldat cu 13 morti la Barcelona, a anuntat joi noaptea ministrul catalan de Interne Joaquim Forn, relateaza The Associated Press.

01:00 Cei doi barbati arestati in legatura cu atentatul de la Barcelona sunt un marocan si un spaniol din Melilla; niciunul nu este soferul camionetei (El Pais).

Politia din Catalonia a anuntat nationalitatile celor doi suspecti arestati joi. Unul din cei arestati este marocan, iar celalalt este un spaniol din Melilla, un oras spaniol situat pe coasta Africii de Nord si care se invecineaza cu Marocul. Niciunul dintre cei doi barbati arestati nu este soferul camionetei folosite in sangerosul atentat din cartierul Las Ramblas la Barcelona. Barbatul a condus camioneta in zona pietonala din susul Las Ramblas si pana in apropiere de sediul Operei din oras, dupa care a plecat pe jos. Potrivit politiei, se pare ca soferul nu era inarmat.

00:15 Bilant revizuit al victimelor atacului de la Barcelona: 13 morti si 100 de raniti (politia din Catalonia)

00:06 Reprezentantii politiei catalane declara ca niciuna dintre cele doua persoane arestate, in urma atacului, nu este soferul dubei, potrivit Reuters.

23:40MAE spune ca cetateanul roman ranit este in spital si starea sa este stabila acum. O echipa din consulatul Romaniei din Barcelona se va deplasa la spital pentru a constata care este starea cetateanului roman si ce nevoi are acesta.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

23:10 Solidaritate: Sute de oameni stau la cozi la spitale pentru a dona sange (BBC)

23:00 Familia regala: "intreaga Spanie este Barcelona"; Rajoy: "teroristii nu vor distruge niciodata un popor unit".

Palatul regal spaniol a condamnat sangerosul atentat, cu o duba, de joi dupa-amiaza, la Barcelona, si i-a catalogat pe autori "asasini, simpli criminali care nu ne vor teroriza", relateaza The Associated Press.

22:5013 morti si peste 80 de raniti, dintre care 15 sunt in stare grava, potrivit ultimului bilant al Departamentului de Interne, citat de El Pais

22:30 Un roman este in stare grava si se afla in operatie in acest moment, potrivit Antena 3 care citeaza surse din ambasada Romaniei.

22:24:ISIS revendica atentatul terorist, potrivit agentiei de presa Group's Amaq.

22.16:Doua persoane au fost arestate, potrivit unor surse oficiale, relateaza Reuters.

22:15 Premierul Spaniei: Voi intari securitatea dupa atacul din Barcelona. "Coordonare maxima pentru a aresta atacatorii, pentru a intari securitatea si pentru a-i sprijini pe toti cei afectate", a spus premierul.

21.45:Unul dintre atacatori a fost omorat de catre politie, relateaza Reuters, citand La Vanguardia.

21.37:Un al doilea vehicul, legat de atentatul de joi de la Barcelona, a fost gasita intr-o mica localiate, Vic, in Catalonia, au anuntat autoritatile locale pe Twitter, relateaza Reuters.

21.34: Un oficial din cadrul Ministerului de Interne al Spaniei a anuntat pe Twitter ca numarul persoanelor decedate este 13, iar peste 50 de oameni au fost raniti.

20.55: Presa spaniola relateaza ca unul dintre autorii atacului si care ar fi inchiriat furgoneta este Driss Oukabir Soprano.

captura Digi24

20.38:Unul dintre suspecti ar fi fost arestat, la 60 de kilometri de Barcelona, potrivitAntena 3, in timp ce un al doilea atacator tine ostatici intr-un bar.

20. 28: Ministrul de Interne, Joaquim Forn, a confirmat moartea unei singure persoane, potrivit El periodico.

20.15: Bilantul a urcat la32 de raniti, dintre care 10 dintre foarte grav, potrivit Reuters, care citeaza politia.

19.51: Cel putin 13 persoane au fost declarate decedate

Ora 19.17: Doua persoane au murit dupa ce duba a intrat in multime, relateaza Reuters. Totodata, potrivit unei interventii la Antena 3 a consulului roman in Spania, Manuel Plesa, numarul persoanelor ranite ar fi in jur de 20.

Ora 18:55: Politia spaniola a confirmat ca este vorba despre un atentat. (AFP)

Oamenii aflati in zona s-au adapostit in magazinele si in cafenelele din apropiere.

Circulatia metroului din Barcelona a fost oprita, iar forte de ordine au fost masate in numar mare in centrul orasului.

Articol in curs de editare.