Presedintele american Donald Trump a dizolvat miercuri doua dintre instantele care il consiliaza in domeniul politicilor economice, dupa ce mai multi CEO au demisionat in urma remarcilor referitoare la protestul din Charlottesville facute de acesta, anunta Reuters. Trump a facut anuntul pe Twitter.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Mai multi CEO si-au prezentat demisiile din cauza declaratiilor facute de Trump referitoare la violentele ce au avut loc in Charlottesville.

Decizia presedintelui SUA a fost anuntata dupa ce conducatorii 3M si Campbell Soup au demisionat din functii in cursul zilei de miercuri.

"In loc sa exercit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul pentru Industrie si Forumul pentru strategie si politica, le pun capat amandurora. Va multumesc tuturor!", a scris presedintele american pe Twitter.

Opt sefi de intreprinderi s-ar fi retras din consilii dupa mitingul din Virginia, insa Donald Trump a respins demisiile acestora si i-a acuzat ca nu isi trateaza cu suficienta seriozitate locurile de munca.