Mike Pompeo, directorul CIA, a declarat duminica ca Coreea de Nord isi dezvolta "intr-un ritm alarmant" capacitatea de a lansa un atac nuclear impotriva Statelor Unite, dar a vrut sa relativizeze iminenta unei confruntari militare cu Phenianul.

"De fiecare data cand fac teste de rachete, sau cand testeaza rachete nucleare, ei obtin experienta, si putem spune ca sunt progreseaza intr-un ritm alarmant", a declarat Pompeo pentru postul de televiziune Fox News cand a fost intrebat despre posibilitatea ca o racheta nucleara nord-coreeana sa loveasca teritoriul SUA, scrie AFP.

Intrebat daca americanii ar trebui sa isi faca griji cu privire la tensiunile in crestere cu Coreea de Nord, Mike Pompeo a raspuns ca "nimic nu este iminent".

"Nimic nu este iminent. Dar, atentie, probabilitatea crescuta a unui atac cu rachete nucleare asupra Statelor Unite este o amenintare foarte periculoasa", a adaugat directorul agentiei de informatii americane.

Aceste remarci au venit dupa o saptamana de escaladare verbala intre SUA si Coreea de Nord. Donald Trump a promis "foc si furie" la adresa Coreii de Nord.

Coreea de Nord, de partea sa, a amenintat ca va trage patru rachete asupra Insulei Guam, avanpost strategic al fortelor americane din Pacific, unde sunt cantonati aproximativ 6.000 de soldati americani.