Statele Unite nu au "nicio toleranta pentru ura si violenta" de extrema dreapta, a declarat duminica vicepresedintele Mike Pence, dupa miting de extrema dreapta, care a degenerat in violente in Virginia.

"Nu avem nicio toleranta pentru ura si violenta pentru suprematia albilor, neo-nazistilor sau KKK" (n.r. Ku Klux Klan), a declarat Pence ca raspuns la o intrebare la o conferinta de presa in Cartagena (Columbia).

Trei persoane si-au pierdut viata si alte 35 au fost ranite in in violentele izbucnite la un mars al militantilor pentru suprematie rasiala de la "Uniti Dreapta" si o masina a intrat cu viteza intr-o multime de contraprotestatari din pitoreasca localitate Charlottesville.

Presedintele SUA, Donald Trump, a intervenit si a condamnat "ura, bigotismul si violenta de pe multe parti", evitand sa-i numeasca pe militantii de extrema-dreapta, care desi au lansat violentele din Charlottesville, i-au sustinut candidatura in cursa pentru Casa Alba.

Autoritatile au declarat sambata starea de urgenta locala dupa izbucnirea ciocnirilor intre nationalisti albi si manifestanti antirasisti la mitingul privind inlaturarea unui monument in onoarea unui general din perioada razboiului civil. Nationalistii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-si exprima protestul fata de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee.