Optesprezece persoane au fost ucise si opt au fost ranite intr-un atac terorist in centrul capitalei Republicii Burkina Faso, Ouagadougou, informeaza BBC, citand declaratii guvernamentale, scrie news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Bilantul a crescut la 18 morti, printre care si un cetatean turc.

"Bilantul este de 18 morti, dintre 14 se afla inca la locul atacului. Printre cei 14 morti se afla doi atacator", a anuntat, sub acoperirea anonimatului, un ofiter din armata.

UPDATEFortele de securitate din Burkina Faso au omorat trei presupusi jihadisti. Mai multe persoane sunt inca blocate in cladire. Pe de alta parte, AFP relateaza ca doi dintre atacatorii de la un restaurant au fost omorati.

Conform martorilor, trei barbati inarmati au deschis focul asupra persoanelor aflate in fata unui hotel si a unui restaurant. Este vorba despre Hotel Bravia si despre restaurantul Aziz Istanbul.

Centrul orasului a fost izolat de armata, iar ambasada americana din Ouagadougou si-a avertizat cetatenii sa evite zona..

Exista temeri ca la originea atacului s-ar putea afla o grupare afiliata Al-Qaeda care activeaza in regiunea Sahel, precizeaza BBC.