Saizeci de copii au murit intr-un spital din statul Uttar Pradesh din India saptamana aceasta, determinand mass-media locala sa puna cauzele mortilor pe lipsa de oxigen, relateaza Reuters.

Spitalul BRD Medical College a precizat ca 34 au fost bebelusi care au murit la unitatea de terapie intensiva, in timp ce 12 au murit din cauza encefalitei. Ceilalti au murit din cauze nespecificate.

Rapoartele mass-media locale au afirmat ca unele dintre decesele au fost cauzate de lipsa de oxigen dupa ce un furnizor privat si-a retras echipamentul din cauza ca spitalul nu si-a platit taxele.

Dr. R.S. Shukla a negat ca moartea a fost cauzata de o lipsa de oxigen din unitate atunci cand a fost intrebat de Reuters.

Decesele au provocat o furtuna politica, in timp ce politicienii din opozitie au incercat sa dea vina pe Partidul lui Narendra Modi, Bharatiya Janata, care guverneaza statul.

"Actualul guvern este responsabil pentru decesele copiilor din Gorakhpur din cauza lipsei de oxigen. Trebuie sa fie luate masuri stricte", a declarat fostul premier al Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav.