Presedintele american Donald Trump si presedintele chinez Xi Jinping si-au reiterat angajamentul reciproc de a denucleariza peninsula coreeana, in timpul unei convorbiri telefonice de vineri, a declarat Casa Alba, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump si Xi au convenit, de asemenea, ca adoptarea recenta a unei rezolutii a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite privind Coreea de Nord a fost un pas important spre realizarea pacii si a stabilitatii pe peninsula, mai arata comunicatul Casei Albe.

"Presedintele Trump si presedintele Xi au convenit ca Coreea de Nord trebuie sa inceteze comportamentul provocator si escaladator", se arata in declaratie.

Casa Alba a mai transmis ca "relatia dintre cei doi presedinti este extrem de apropiata si speram ca aceasta va duce la o rezolutie pasnica in legatura cu problema Coreei de Nord".

Trump a lansat vineri o noua amenintare pentru Coreea de Nord, spunand ca armele americane au fost "incarcate", in timp ce Phenian l-a acuzat ca a condus peninsula coreeana la pragul razboiului nuclear, iar puterile lumii au exprimat alarma.