Presedintele american, Donald Trump, a participat joi la o conferinta de presa sustinuta in New Jersey, unde acesta isi petrece vacanta, in care a abordat mai multe subiecte. Acesta a raspuns la intrebarile reporterilor referitoare la reducerea personalului diplomatic american din Rusia, la criza opiaceelor si la refuzul Iranului de a se supune acordului din 2015, care prevede reducerea armelor nucleare, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Referitor la Afganistan: Trump a declarat ca a fost foarte aproape de luarea unei decizii privind efortul militar american in Afganistan, care este in curs de revizuire si ar putea vedea o crestere a puterii trupelor.

Despre Iran: Presedintele SUA este de parere ca Iranul nu se supune acordului din 2015 - de a-si reduce programul de arme nucleare.

Despre Robert Mueller: Donald Trump a spus ca nu s-a gandit la posibilitatea de a-l concedia pe consilierul special Robert Mueller,care investigheaza posibila coliziune intre campania lui Trump si Rusia.Acesta a mai declarat ca a fost surprins deraidul FBI de luna trecuta, care l-a vizat pe managerul sau de campanie, Paul Manafort.

Despre reducerea personalului diplomatic american din Rusia: Presedintele american i-a multumit omologului sau rus, Vladimir Putin, pentru reducerea personalului diplomatic american din Rusia, motivand ca "acum avem un stat de plata mai mic". Este neclar, insa, daca Donald Trump a glumit sau nu. Presedintele Rusiei, ca reactie a noilor sanctiuni impuse de congresul SUA pe 30 iulie, a ordonat Washingtonului sa dea afara 755 din cei 1200 angajati de la ambasada si consulat pana in Septembrie. Cei mai multi dintre cei afectati de aceasta masura e posibil sa fie angajati rusi.

Referitor la problema opiaceelor: "Declar ca este o urgenta. O urgenta nationala. Vom dedica mult timp, multe eforturi si multi bani pentru a raspunde la criza opiaceelor", a afirmat Trump.

Despre Coreea de Nord:Presedintele Trump si-a intensificat retorica impotriva Coreei de Nord, spunand ca declaratia "furie si foc" ar putea sa nu fie "suficient de dura".