Agentii FBI au confiscat documente si alte materiale din casa lui Paul Manafort, fostul manager de campanie al presedintelui Donald Trump, in timpul unui raid din iulie, ca parte a unei anchete speciale privind implicarea rusa in alegerile prezidentiale din 2016, a declarat purtatorul de cuvant al lui Manafort miercuri, potrivit Reuters.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Purtatorul de cuvant al lui Manafort, Jason Maloni, a confirmat raidul, raportat mai intai de Washington Post.

Perchezitia a avut loc la locuinta lui Manafort din suburbia Washingtonului, Alexandria, fara o prealabila avertizare, pe 26 iulie, o zi dupa ce managerul de campanie s-a intalnit cu reprezentantii Comisiei de Informatii din Senat.

"Agentii FBI au executat un mandat de perchezitie la unul dintre domiciliile domnului Manafort. Domnul Manafort a colaborat in mod constant cu organele legii si in alte anchete serioase si a facut acest lucru si cu aceasta ocazie", a spus Maloni intr-un e-mail.

Mandatul de perchezitie a fost amplu, iar agentii FBI care lucrau cu avocatul special Robert Mueller au plecat din casa lui Nabafortcu diverse inregistrari, a raportat Wahington Post, potrivit Reuters.