Politia germana ancheteaza 162 de persoane acuzate de tulburare a ordinii publice, vatamare corporala, opunere la arestare sau daune aduse proprietatii private in timpul demonstratiilor violente impotriva summitului G20 desfasurat luna trecuta la Hamburg, scrie Agerpres, citand agentia DPA.

Un purtator de cuvant al procuraturii din Hamburg a declarat ca 109 anchete au fost deschise impotriva unor suspecti cu identitate cunoscuta si 53 impotriva unor autori necunoscuti. De asemenea, 33 de persoane se afla in continuare in arest in urma summitului de pe 7-8 iulie.

Summitul G20, care a adus laolalta lideri precum presedintele american Donald Trump si seful statului rus, Vladimir Putin, a fost intampinat cu proteste violente la Hamburg, unde au avut loc incendieri, jafuri si ciocniri cu fortele de ordine.

Revoltele au provocat daune cifrate la circa 12 milioane de euro, dintre care o treime prin avarierea unor autovehicule, potrivit Asociatiei Germane a Asiguratorilor Germani. Dupa reuniune, guvernul german a anuntat ca va plati jumatate din pagubele provocate in timpul protestelor.