Politia elvetiana spune ca sute de trupuri ale alpinistilor care au disparut in Alpi in ultimul secol ar putea iesi la suprafata in anii urmatori, in conditiile in care incalzirea globala micsoreaza ghetarii, noteazaThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritatile din Alpi au inregistrat o crestere semnificativa a numarului de ramasite umane descoperite luna trecuta, cel mai recent fiind gasit fiind trupul unui barbat disparut acum 30 de ani.

Echipele de interventie din Valea Saas din Cantonul Valais au fost chemate martea trecuta dupa ce doi cataratori care se retrageau dupa o ascensiune esuata au vazut o mana si doua incaltari iesind din gehtarul Hohlaub.

Salvamontistii au petrecut doua ore extragand trupul mumifiat cu pioleti si cu mainile goale, ei recuperand si un inel si un ceas de argint.

Un elicopter a dus ramasitele la Berna, unde medicii legisti au descoperit ca AND-ul apartine unui cetatean german, nascut in 1943, care a disparut in timpul unei ascensiuni pe 11 august 1987.

Un salvamontist a spus ca barbatul avea incaltaminte “nepotrivita” pentru gheata, sugerand ca a alunecat pe ghetar si a cazut intr-o crevasa. Ambele picioare erau desprinse de trup, ceea ce arata forta cazaturii.

Descoperirea a venit la scurt timp dupa ceau fost gasite, in ghetarul Tsanfleuron, ramasitele unui cuplu elvetiance disparuse in urma cu 75 de ani.