Imigrantul de 26 de ani care a ucis o persoana si a ranit ale sase intr-un atac cu cutitul de la Hamburg era un islamist cunoscut fortelor de securitate germane, a declarat ministrul de Interne al landului, Andy Grote, citat de Reuters. Autorul atacului a cerut azil in Germania, insa i-a fost respinsa cererea, relateaza La Repubblica, citata de News.ro.

Andy Grote a spus intr-o conferinta de presa ca, potrivit primelor date ale anchetei, solicitantul de azil a carui cerere a fost respinsa suferea si de probleme psihice.

"Sunt furios ca responsabila (de atac - n.r.) este o persoana care a cerut protectie in Germania si care si-a intors ura impotriva noastra", a declarat primarul Hamburgului, Olaf Scholz, potrivit News.ro, care citeaza La repubblica.

Comandantul politiei din Hamburg, Ralf Martin Meyer, a declarat ca, desi teroristul a actionat singur, nu este exclus sa fi avut complici.

O persoana a murit si sase persoane au fost ranite, vineri, in urma unui atac cu cutitul intr-un supermarket din Hamburg.