Camera Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi o crestere de 68 de miliarde de dolari a cheltuielilor din domeniul armatei, oferind cadrul care ar oferi bani pentru inceperea constructiei zidului propus de Donald Trump, dintre SUA si Mexic, noteaza Reuters.

Trump a insistat in mod repetat ca va construi un zid pe o lungime de 3.142 de kilometri la granita dintre Statele Unite si Mexic pentru a opri imigratia ilegala si traficul de droguri.

Stirea se actualizeaza.

Ridicarea zidului la granita dintre Statele Unite si Mexic a reprezentant una dintre cele mai importante promisiuni ale campaniei lui Donald Trump. De asemenea, miliardarul republican a sustinut ca ii va obliga pe liderii mexicani sa ramburseze costurile pentru ridicare zidului destinat sa puna capat imigratiei.

Jurnalistii Reuters au publicat in urma cu 5 luni de zile un document intern al Departamentului pentru Securitate Interna potrivit caruia ar putea sa fie nevoie de 21,6 miliarde de dolari pentru finalizarea constructiei de la granita SUA-Mexic.

Presedintele SUA si-a reafirmat la inceputul dorinta ca Mexicul ca finanteze proiectul sau privind construirea unui de zid frontalier, declaratie data inaintea unei intrevederi cu omologul sau mexican, Enrique Pena Nieto.