​Alianța de combatanți kurzi și arabi, susținută de SUA, a alungat Statul Islamic din jumătate din Raqqa, bastionul sirian al grupării jihadiste, în mai puțin de două luni de când a intrat pentru prima oară în acest oraș, a anunțat miercuri organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citată de AFP siAgerpres.

Totodată, potrivit OSDO, 29 de civili au fost uciși în urma raidurilor aeriene ale coaliției.

"Forțele democratice siriene (FDS) controlează în prezent 50% din orașul Raqqa, în pofida rezistenței acerbe din partea Statului Islamic", a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

FDS au declanșat în urmă cu opt luni o ofensivă majoră în vederea cuceririi Raqqa, unde au intrat în data de 6 iunie, preluând controlul asupra mai multor cartiere și apropiindu-se treptat de centrul orașului.

Această operațiune este sprijinită de avioane ale coaliției internaționale antijihadiste, conduse de SUA, în timp ce militari din forțele speciale americane ajută FDS în acest oraș din nordul Siriei.

Miercuri, 29 de civili, între care "cel puțin opt copii", și-au pierdut viața într-o serie de raiduri aeriene ale coaliției la Raqqa, potrivit directorului OSDO.