Expertii au petrecut 5 ani ca sa fotografieze intreaga Capela Sixtina, o capodopera a artei Renasterii, cunoscuta indeosebi pentru picturile murale realizate de Michelangelo. Aufolosit cea mai recenta tehnologie. Au fost facute 270 000 de fotografii si este prima data cand impresionanta capela a fost capturata cu atata precizie, scrie BBCNews in pagina electronica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografiile au fost realizate cu o tehnologie digitală inovatoare, controlată de computer şi cu ajutorul unor LED-uri speciale care permit reproducea luminii zilei. Acestea arata detalii fara precedent ale frescelor create de artistul renascentist Michelangelo, care nu ar fi putut fi vazute cu ochiul liber pentru ca aceasta opera de arta are 21 de metri inaltime.

Capela Sitina este vizitata de 20 000 de turisti in fiecare zi.

Ultima data cand a fost fotografiata intreaga Capela Sixtina a fost intre anii 1980 si 1994, cu ocazia documentarii pentru un film.

Toate fotografiile pot fi vazute intr-un triplu album, fiecare volum cantareste aproximativ noua kg. Acesta va costa aproximativ 10.000 de lire si va fi vandut, in editie limitata (1.999 exemplare) bibliotecilor si colectionarilor din intreaga lume.