Politia elvetiana l-a arestat pe barbatul in varsta de 51 de ani care a atacat, luni, mai multe persoane cu o drujba la Schaffhausen, in nordul Elvetiei, inainte de a fugi, relateaza Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Franz WrousisFoto: Schaffhauser Polizei

Asta, dupa ce autoritatile au emis un mandat international de arestare pe numele lui Franz Wrousis.

Politia din cantonul Zurich a mentionat intr-o declaratie ca suspectul a fost arestat la Thalwil, un oras situat la circa 60 de kilometri de locul atacului.

Potrivit DPA, politia elvetiana va furniza pana miercuri la pranz mai multe detalii despre acest caz.

Anterior, presa elvetiana a relatat ca suspectul se numeste Franz Wrousis, un barbat cu antecedente penale. El nu avea un domiciliu fix declarat.

Compania de asigurari elvetiana CSS, al carei birou din Schaffhausen a fost atacat luni, a precizat ca suspectul era un client de-al sau. Inarmat cu o drujba, Wrousis a ranit grav un angajat al CSS si a provocat mai multe rani usoare altuia.

Politia a difuzat marti doua noi fotografii cu Franz Wrousis, facute inainte ca el sa patrunda in cladirea CSS. El era imbracat cu un hanorac verde si pantaloni negri. In mana dreapta avea o geanta neagra care probabil ascundea drujba si purta un rucsac in spate si o sacosa alba pe umarul stang.

Franz Wrousis a fost condamnat de doua ori pentru posesie de arme, in 2014 si 2016. Autoritatile elvetiene au distribuit public o imagine cu suspectul, care este imbracat intr-o jacheta verde si cara trei bagaje inainte de atacul din Schaffhausen.