Noul reprezentant special al Statelor Unite pentru Ucraina spune ca Washingtonul isi revizuieste activ politica privind trimiterea de arme in Ucraina, pentru a ajuta tara in lupta impotriva rebelilor sprijiniti de Rusia, scrie BBC News pe pagina de internet.

Kurt Volker a declarat pentru BBC ca inarmarea fortelor guvernamentale ucrainene ar putea schimba abordarea Moscovei. El nu crede ca masura ar fi una provocatoare.

Saptamana trecuta, Departamentul american de Stat le-a cerut ambelor parti sa respecte un armistitiu fragil in estul Ucrainei.

"Armele defensive, cele care i-ar permite Ucrainei sa se apere si sa elimine tancuri, de exemplu, ar ajuta" sa impiedice Rusia sa mai ameninte Ucraina, a spus Volker intr-un interviu pentru BBC.

"Nu prezic unde vom merge in acest sens, aceasta este o chestiune pentru discutii si decizii viitoare, dar cred ca argumentul ca ar fi provocator pentru Rusia sau incurajator pentru Ucraina inseamna sa intelegi gresit situatia", a adaugat el.

El mai spune ca stabilirea pacii in estul Ucrainei va necesita ceea ce el a numit in nou dialog strategic cu Rusia.

Estimarile ONU arata ca aproximativ 10 000 de oameni au murit în estul Ucrainei din aprilie 2014 in conflictul izbucnit imediat dupa ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea.