Autoritatile din Ankara au dezmintit joi orice implicare in publicarea unui articol al agentiei de presa proguvernamentala turca Anadolu care localizeaza instalatiile militare americane din Siria si care a starnit furia Pentagonului, scrie AFP.

"Nu se pune problema aici de o informatie oferita de guvernul nostru", a spus Ibrahim Kalin, purtator de cuvant al presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

"Agentia Anadolu a scris aceasta informatie cu ajutorul propriei sale retele de surse. Am aflat de acest articol doar dupa publicarea sa", a adaugat el.

Anadolu a publicat luni un articol insotit de o harta despre care afirma ca prezinta amplasamentul celor 10 instalatii militare americane in Siria, mergand pana la a dezvalui si numarul de soldati ai fortelor speciale care se afla in aceste locatii.

Potrivit Anadolu, 200 de soldati americani si 75 de soldati ai fortelor speciale se afla astfel intr-un avanpost la circa 30 de km nord de Raqqa, capitala autoproclamata a organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI).

Fara a confirma autenticitatea informatiilor, Pentagonul a criticat dur acest articol, purtatorul sau de cuvant Adrian Rankine-Galloway apreciind ca expune fortele coalitiei internationale anti-SI unor "riscuri inutile".