Ministrul austriac de Externe Sebastian Kurz a cerut joi Italiei, tara care se confrunta cu sosiri numeroase de migranti pe insulele sale, sa nu mai transfere aceste persoane pe continent, pentru a nu favoriza traficul de fiinte umane, scrie AFP.

"Speram sa se puna capat transferului regulat de migranti ilegali dintre insule precum Lampedusa si continentul italian", a declarat ministrul, dupa o discutie, la Viena, cu omologul sau Angelino Alfano, caruia i-a transmis acest mesaj.

A permite acest solicitanti de azil "sa-si continue drumul spre Nord nu are drept consecinta doar punerea sub presiune a Europei centrale, dar si incitarea unor noi migranti sa plece, mai multi bani pentru traficanti si cresterea numarului de naufragiati", a adaugat Kurz.

Kurz, 30 de ani, care vizeaza cancelaria la alegerile din octombrie, si-a multiplicat in ultimele luni apelurile la inchiderea rutei migratorii mediteraneene, cerand ca migrantii sa fie dusi inapoi in Libia, si nu pe insulele italiene.

Ministrul austriac a fost unul dintre cei care au insistat pentru inchiderea rutei Balcanilor, la inceputul lui 2016.

Impreuna cu ministrul de Interne, el a avertizat la inceputul lui iulie ca Austria e gata sa mearga pana la inchiderea granitei de sud cu Italia daca va creste presiunea migratorie.

Peste 85.000 de oameni au debarcat deja pe coastele italiene de la inceputul anului, intr-o tara care a primit deja mai mult de 500.000 de migranti din 2014.