Al optulea participant la intalnirea din iunie 2016, dintre Donald Trump Jr si avocata rusa Natalia Veselnitkaia, a fost identificat drept Ike Kaveladze, vicepresedinte la o companie imobiliara detinuta de miliardarul rus Aras Agalarov, al carui nume apare intr-un scandal de spalare de bani, scrie news.ro citand Daily Mail.

Procurorul special insarcinat cu ancheta privind posibilele legaturi dintre echipa de campanie a lui Donald Trump si Rusia, Robert Mueller, vrea sa discute cu Kaladze, care l-ar fi reprezentat pe Agalarov la intalnire.

Aceasta este prima dovada ca procurorul se concentreaza si pe intalnirea fiului cel mare al presedintelui.

Potrivit biografiei sale online, Kaveladze se ocupa de proiecte imobiliare comerciale si rezidentiale, precum si de proiecte internationale in cadrul Crocus Grup, detinut de Agalarov.

Numele sau apare intr-un raport guvernamental din anul 2000 privind spalarea de bani.

Potrivit raportului, el a infiintat peste 2.000 de corporatii in Delaware, pentru rusi, fara a sti cine detine companiile. Anchetatorii au descoperit atunci ca rusi si est-europeni au transferat peste 1,4 miliarde de dolari prin banci din New York si San Francisco, prin intermediul acelor corporatii.

Kaveladze a descris atunci raportul drept "o vanatoare de vrajitoare".

Donald Trump Jr., care ii este foarte apropiat tatalui sau, a recunoscut ca a primit-o bucuros pe Veselnitkaia, in speranta sa-i trimita informatii de la Guvernul rus despre Hillary Clinton.

Insa aceasta nu s-ar fi aflat in posesia unor astfel de informatii si ar fi vorbit mai ales despre legea americana Magnitki, o lege care prevede sanctiuni impotriva Rusiei.

Veselnitkaia a respins, la randul ei, orice legaturi cu puterea rusa.

Dezvaluirea acestei reuniuni a zguduit tabara Trump, care subliniaza de luni de zile ca nu a existat vreo tentativa de coordonare cu russii in timpul campaniei prezidentiale americane.