Hossein Fereydoun, consilierul special si fratele presedintelui iranian Hassan Rohani, arestat pentru delicte "financiare", a fost eliberat pe cautiune luni seara, a raportat mass-media iraniana, relateaza AFP.

"Instanta a acceptat cautiunea", a declarat agentia de stiri ISNA. Conform mass-media, cautiunea initiala a fost stabilita la 500 de miliarde de riali (13,3 milioane de dolari), dar in cele din urma instanta a acceptat un depozit de aproximativ 9,3 milioane de dolari.

Acuzatiile impotriva fratelui presedintelui presupun crime "financiare", a declarat duminica purtatorul de cuvant al Ministerului Justitei, Gholamhossein Mohseni-Ejeie.

El a adaugat ca, in cazul in care Hossein va plati cautiunea acesta va fi eliberat, dar ca "problema isi va continua cursul".

Presedintele Hassan Rohani nu a reactionat la arestarea fratelui sau.

Numele lui Hossein Fereydoun a fost legat de mai multe cazuri de coruptie, inclusiv infractiuni bancare.

S-a facut un an de zile de cand seful Inspectoratului General, Nasser Seraj, a afirmat ca Fereydoun a "facut presiuni" pentru a numi un apropiat al sau, Ali Sedghi, care a fost acuzat de mai multe infractiuni financiare, la conducerea bancii Refah. Acesta a fost apoi indepartat de la conducerea bancii.