Jalaluddin al-Tunisi, seful factiunii din Libia a gruparii teroriste Statul Islamic, va fi cel mai probabil noul lider al ISIS dupa moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, a relatat sambata postul de televiziune saudit Al Arabiya, potriit Agerpres, care citeaza agentia Xinhua.

Al-Tunisi este unul dintre cei mai importanti candidati la "succesiunea" lui Al-Baghdadi, in conditiile in care gruparea terorista cauta sa supravietuiasca si chiar sa se extinda rapid in Africa de Nord dupa esecurile inregistrate in Irak si Siria, a transmis Al Arabiya.

ISIS a confirmat moartea lui Al-Baghdadi, care ar fi fost ucis intr-un raid al aviatiei ruse in Siria, potrivit unei informatii difuzate marti de agentia de stiri irakiana Al-Sumaria News.

Gruparea terorista are nevoie disperata de un nou lider. Potrivit Al Arabiya, in prezent nu mai sunt prea multi lideri ISIS in viata, iar Al-Tunisi este unul dintre cele mai importante nume, capabil sa-i succeada lui Al-Baghdadi.

Al-Tunisi, al carui nume real este Mohamed Ben Salem al-Ayouni, s-a nascut in 1982 in regiunea Masaken din provincia Sousse, din Tunisia. A emigrat in Franta in anii 1990 si a obtinut cetatenia franceza, iar dupa Primavara Araba s-a intors in Tunisia natala.

In 2011, Al-Tunisi s-a dus in Siria pentru a lua parte la razboiul civil din aceasta tara. In 2014, el a anuntat ca se alatura ISIS. El a fost un apropiat al lui Al-Baghdadi, care l-a numit anul trecut lider al ISIS in Libia.