Avocata Natalia Veselnitskaya, care s-a intalnit in timpul campaniei prezidentiale din SUA cu Donald Trump Jr, a negat ca are vreo legatura cu agentii Kremlinului si insista ca s-a intalnit cu fiul presedintelui american doar pentru a apara interesele clientului ei in legea Magnitsky, ci nu pentru a transmite informatii compromitatoare cu privire la democrata Hillary Clinton, transmite postul NBC News, citat de News.ro.

Donald Trump Jr.Foto: Agerpres/AP

"Nu am avut in niciun moment informatii compromitatoare sau sensibile cu privire la Hillary Clinton. Nu am avut niciodata intentia de a avea asemenea informatii", a declarat Veselnitskaya.

De asemenea, aceasta a mentionat ca este posibil ca Donald Trump Jr. voia sa obtina asemenea informatii despre contracandidata democrata si din acest motiv a acceptat intalnirea de la Trump Tower.

"Voia atat de tare asemenea informatii, incat nu putea sa se gandeasca la altceva", a raspuns avocata rusa, atunci cand a fost intrebata daca Trump Jr. avea impresia ca va obtine informatii compromitatoare despre DNC.

Donald Trump Jr. a confirmat ca intalnirea a avut loc, declarand pentru jurnalistii NY Times ca a participat "la o scurta intalnire de introducere" cu avocata. Insa, a negat ca s-a vorbit la intalnire despre Hillary Clinton.

Alan Futerfas, un avocat al lui Trump Jr., a declarat ca este vorba despre "mult zgomot despre nimic". El a descris perioada mai - iunie 2016 drept "extrem de aglomerata" pentru Trump Jr. si a precizat ca Goldstone i-a scris fiului liderului de la Casa Alba ca este posibil ca Hillary Clinton sa fi incalcat legea privind Rusia.

"Intalnirea a durat aproximativ 20-30 de minute si nu a dus la nimic. Tatal sau nu a stiut nimic despre acest lucru. Ideea este ca Don Jr nu a facut nimic rau. Eu reprezint oameni in chestiuni legate de investigatii de aproape 30 de ani si nu vad nimic aici", a adaugat Futerfas.

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, si seful de campanie la acea vreme, Paul Manafort, l-au insotit pe Donald Trump Jr. la aceasta intalnire, la Trump Tower, cu avocata Natalia Veselnitskaya, care are legaturi cu Kremlinul.

Trump Jr. a declarat ca i s-a spus ca persoana cu care urma sa se intalneasca ar putea sa aiba informatii "folositoare" campaniei lui Donald Trump la presedintia Statelor Unite.

Veselnitskaya a negat ca ar avea legaturi cu guvernantii rusi, sustinand ca a muncit ani de-a randul pentru a contesta incidentul care a dus la impunerea de sanctiuni impotriva oficialilor rusi acuzati de violarea drepturilor umane, prin legea Magnitsky. Aceasta lege i-a determinat pe reprezentantii de la Kremlin sa interzica la finele anului 2012 adoptia internationala a copiilor rusi de catre cetateni din SUA.

Intalnirea dintre Veselnitskaya si Trump Jr. a avut loc pe 9 iunie, cu doar cateva zile inainte ca Donald Trump sa castige nominalizarea Partidului Republican.

Oficialii Kremlinului au declarat ca nu au nicio idee cine este avocata Veselnitskaya.

Avocata a explicat ca intalnirea a fost organizata de catre un intermediar, iar ea era deja in scop de serviciu la New York.

Atunci cand a ajuns la Trump Tower, avocata s-a intalnit cu Rob Goldstone, implicat in urma cu patru ani in organizarea concursului Miss Universe de la Moscova. Dupa ce a intrat in sala de conferinte, aceasta a facut cunostinta pentru prima data cu Trump Jr.

Veselnitskaya sustine ca alti doi barbati erau in sala si i-a recunoscut ulterior din presa, fiind vorba de Paul Manafort si Jared Kushner.