Presedintele Donald Trump nu a fost informat si nu a participat intalnirea din iunie 2016 dintre fiul sau, Donald Trump Jr., si un avocat apropiat de Kremlin, a declarat un purtator de cuvant al liderului de la Casa Alba, citat de Reuters.

Donald Trump Jr.Foto: Agerpres/AP

Fiul cel mare al presedintelui american, Donald Trump Jr, precum si ginerele sau Jared Kushner, si fostul director de campanie Paul Manafort s-au intalnit cu un avocat cu legaturi cu Kremlinul, la scurt timp dupa ce Donald Trump si-a asigurat candidatura din partea republicanilor, anul trecut, a relatat New York Times.

New York Times a scris ca fiul lui Trump s-a intalnit cu avocatul deoarece i s-au promis informatii compromitatoare despre candidata democrata la presedintie, Hillary Clinton.

Cei trei s-au intalnit cu avocata Natalia Veselnitskaya, cunoscuta pentru ca a facut campanie impotriva unei legi americane care sanctioneaza suspectii rusi de incalcare a drepturilor omului. Aceasta lege l-a infuriat pe Vladimir Putin, care a raspuns oprind adoptiile copiilor rusi de catre americani.

Intalnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower din Manhattan, si a fost prima intalnire privata dintre membrii cercului de apropiati ai presedintelui si un cetatean rus, arata date guvernamentale confidentiale si interviuri cu persoane apropiate anchetei, conform New York Times.

Donald Trump Jr a confirmat intalnirea intr-un comunicat, spunand ca el i-a invitat pe Kushner si Manafort si descriind-o drept "scurta", pentru "a face cunostinta".

Un avocat al lui Kushner a declarat ca ginerele lui Trump a "participat pentru scurt timp" la intalnire si a subliniat ca acesta a avut peste 100 de discutii telefonice sau intalniri cu reprezentanti ai unui numar de peste 20 de tari in timpul campaniei sau in perioada dintre alegeri si investirea in functie.

Manafort si purtatorul sau de cuvant nu au comentat informatiile.