Noi violente si arestari au avut loc in noaptea de sambata spre duminica la Hamburg, unde vineri si sambata s-a desfasurat summitul G20, a anuntat politia, precizand ca va anunta numarul ranitilor si al arestarilor in cursul zilei de duminica, relateaza News.ro citand Reuters.

Fortele de ordine au anuntat ca aproximativ 600 de anarhisti s-au strans in cursul noptii in districtul Schanzenviertel. Protestatarii au atacat fortele de ordine, care au ripostat.

Incidentele au venit dupa ce, sambata dup-amiaza, aproximativ 76.000 de oameni, potrivit organizatorilor, 50.000 potriviti politiei, s-au strans in centrul Hamburgului, pentru un protest intitulat "Solidaritate fara grantie in loc de G20".

Evenimentul s-a incheiat sambata dupa-amiaza, cand liderii au plecat de la Hamburg. Autoritatile au precizat ca manifestatia a fost, in mare parte, pasnica.

Insa au existat si incaierari intre politie si manifestanti. Aproximativ 120 de oameni au refuzat sa isi scoata mastile si au atacat ofiterii de politie cu bate si sticle. Patru ofiteri au fost raniti.

In Germania este ilegal sa iti acoperi fata la proteste.

Fortele de ordine au precizat ca au recunoscut totusi o parte dintre manifestantii turbulenti.

In paralel a avut loc o a doua manifestatie, "Hamburg arata atitudine", care a atras o multime de 10.000 de oameni, potrivit organizatorilor, 6.000 potrivit politiei. Si aceasta s-a incheiat fara incidente.

Cel putin 213 ofiteri de politie au fost raniti pana sambata, a anuntat un purtator de cuvant al Politiei. Nu este clar cati protestari au fost raniti. Zeci de oameni au fost retinuti, iar 23 dintre ei au fost inculpati.