Pentru prima lor intalnire, Donald Trump si Vladimir Putin s-au inteles bine si a fost o "alchimie pozitiva" intre ei, a afirmat vineri secretarul de stat american, Rex Tillerson, potrivit AFP.

"Intalnirea a fost foarte constructiva, legatura dintre cei doi lideri s-a facut foarte repede", a declarat presei Rex Tillerson, in marja summitului G20 de la Hamburg (Germania).

"Exista foarte clar o alchimie pozitiva intre ei", a adaugat el, comentand prima intalnire a celor doi sefi de stat la care a fost prezent, conform Agerpres.

Intrevederea a durat aproape doua ore si 15 minute, a precizat seful diplomatiei de la Washington.

"Au fost atatea subiecte pe masa (...) Aproape toate au fost abordate (...) Nici unul, nici celalalt nu doreau sa puna capat" reuniunii, a subliniat demnitarul american.

Membri ai delegatiei americane au trimis-o pe Prima Doamna a Statelor Unite, Melania Trump, "la un moment dat, pentru a vedea daca poate sa puna capat reuniunii, dar nici asta nu a functionat si am stat o ora in plus. Clar ea a dat gres", a spus in gluma Rex Tillerson.

Aceasta prima intalnire intre celor doi lideri era foarte asteptata cu ocazia summitului G20 din cauza relatiilor tensionate dintre cele doua tari in privinta a numeroase subiecte: in afara de interferentele Rusiei in SUA, razboiul din Siria si Ucraina, mai scrie AFP.