O optiune militara impotriva Coreii de Nord, adusa in discutie de administratia americana, este o perspectiva "foarte indepartata", a afirmat vineri ministrul britanic al apararii, Michael Fallon, dupa o intrevedere al Washington cu omologul sau american, Jim Mattis, transmite AFP.

"Suntem foarte departe de a examina optiuni militare", a declarat Michael Fallon la o reuniune a unui grup de reflectie unde a fost intrebat daca aliatii din NATO vor ajuta Statele Unite sa descurajeze Coreea de Nord sa se inarmeze mai mult.

"Nu este o amenintare doar pentru Statele Unite si nu ne asteptam ca Statele Unite sa se ocupe singure de asta. Amenintarea priveste intreaga comunitate internationala", a adaugat el, lansand un apel pentru inasprirea sanctiunilor impotriva Phenianului, potrivit Agerpes.

Marti, Coreea de Nord a efectuat pentru prima data un test cu o racheta intercontinentala capabila sa loveasca Alaska.

Inainte de intrevederea lor, Jim Mattis a mentionat ca initiativele impotriva Coreii de Nord consista mai intai in cresterea presiunii economice si diplomatice.

Faptul ca a fost o racheta ICBM (cu raza lunga de actiune) "nu ne apropie de razboi, pentru ca presedintele a fost foarte clar, secretarul de stat (Rex Tillerson) a fost foarte clar asupra faptului ca, inainte de toate, trebuie sa depunem eforturi diplomatice si economice", a declarat joi Jim Mattis.

"Riscurile cu Coreea de Nord sporesc, iar ultimele provocari subliniaza necesitatea de a actiona pentru ca acest regim dubios sa plateasca un pret foarte ridicat, fiind o problema nu doar pentru Statele Unite, ci pentru noi toti", a declarat Michael Fallon in cursul intalnirii cu Jim Mattis la Pentagon.