Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a subliniat miercuri noaptea importanta unei "discutii bune" intre presedintele Statelor Unite, Donald Trump, si liderul Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la pozitia lor vizavi de natura relatiilor bilaterale dintre Moscova si Washington, transmite Reuters citata de news.ro.

"In acest moment, as spune ca este dificil sa determinam cu exactitate... care sunt intentiile rusilor in aceasta relatie", a declarat Rex Tillerson inainte de a se indrepta spre summitul G20 de la Hamburg.

De asemenea, acesta a precizat ca cea mai importanta parte a intalnirii consta in existenta unei "discutii bune" intre Donald Trump si Vladimir Putin cu privire la relatiile bilaterale Rusia-SUA.

Reprezentantii Kremlinului si-au exprimat, anterior, speranta ca intalnirea dintre cei doi lideri va restabili un dialog de lucru eficient intre Moscova si Washington.

"Un asemenea dialog este necesar intre Moscova si Washington pentru a ajuta la rezolvarea conflictelor din lume", se arata intr-un comunicat al Kremlinului.

Intalnirea dintre cei doi lideri va avea loc vineri, in marja summitului G20 de la Hamburg.

Dimitri Peskov a declarat ca Putin se va folosi de prima sa intalnire cu presedintele american pentru a explica pozitia Moscovei vizavi de conflictele din Siria si Ucraina.

Insa, formatul intalnirii va insemna ca Putin nu va avea destul timp la dispozitie pentru a prezenta o analiza completa a cauzelor crizei din estul Ucrainei.