​​​Corespondenta din Madrid

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Propunerea Comisiei pentru infiintarea unui Fond European de Aparare este un prim pas spre consolidarea apararii si intarirea industriei

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 29 iunie 2017, 8:28 Actualitate | Internaţional

Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European
Foto: Hotnews
Propunerea Comisiei Europene de a infiinta un Fond European de Aparare, ca un nou instrument al unei politici comune de Aparare in UE, este "un prim pas spre consolidarea apararii si securitatii", este de parere presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Potrivit acestuia, propunerea Comisiei vizeaza intarirea industriilor de aparare din UE, "in concordanta cu legatura noastra transatlantica".

"Cetatenii europeni vor ca Uniunea sa-i protejeze de amenintari si de instabilitate. Au spus-o clar in ultimul Eurobarometru", a declarat presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, intr-un mesaj la deschiderea unui seminar organizat la Madrid pe tema apararii in Europa de Sud-Est.

"Propunerea Comisiei Europene pentru infiintarea unui Fond European de Aparare este un prim pas spre consolidarea apararii si securitatii. Vizeaza intarirea industriilor noastre de aparare, o Europa mai sigura, in concordanta cu legatura noastra transatlantica", a mai spus Tajani.

Presedintele Parlamentului European face referire la una din propunerile Comisiei Europene pentru intarirea cooperarii in domeniul Apararii intre statele membre UE. Comisia a prezentat la inceputul lunii iunie trei scenarii pentru cooperarea militara in Uniunea Europeana.

Comisia a gandit un Fond European de Aparare pentru a contribui la cercetarea si dezvoltarea in domeniul apararii, instrument ce isi propune, initial, un program de cercetare colaborativa intre statele membre interesate, pentru gasirea unor solutii comune pentru diferite capabilitati, diferite achizitii militare care ar putea fi facute in viitor de mai multe state deodata, astfel incat sa se materializeze un avantaj al economiei de scara ce ar rezulta.

Bugetul pana in 2020, daca propunerea trece de Parlamentul European si se concretizeaza, ar urma sa fie de circa 90 de milioane de dolari pentru programul de cercetare, o suma infima - dupa cum sustin unele voci din cadrul institutiilor europene.

Dupa 2020 (un termen ambitios de apropiat), Fondul European de Aparare ar urma sa intre in faza de dezvoltare a programelor deja creionate in faza de cercetare, de dezvoltare de noi capabilitati militare, iar bugetul estimat ar urma sa fie de circa 500 de milioane anual, un buget care e doar pe hartie si nu are deocamdata vreo sursa de finantare asigurata.

Context:
UE cauta sa creioneze o politica de Aparare comuna prin care sa-si uniformizeze achizitiile militare, iar inzestrarea in viitor sa fie bazata pe economia de scara, dar nu are un plan convingator


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1131 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri