Mai multi potentiali jurati in procesul federal de frauda al lui Martin “Pharma Bro” Shkreli au fost trimisi acasa de judecator pentru ca nu pot fi impartiali in privinta fostului director al unei firme farma din cauza notorietatii cazului in care acesta a scumpit cu 5.000% un medicament vital, scrieGuardian.

Foto:

Un potential jurat l-a catalogat drept “intruchiparea lacomiei corporatiste”, altul l-a etichetat drept “cel mai dusmanit om din America” iar un al treilea a gesticulat ca si cand ar vrea sa-l stranga de gat.

Inca un potential jurat a fost exclus din proces dupa ce a marturisit ce a simtit dupa ce l-a vazut pe Shkreli la masa apararii din sala de judecata: “Mi-am spus in minte: Asta e un sarpe”.

De cand a fost arestat -si ulterior eliberat pe cautiune - la sfarsitul lui 2015, Shkreli a inflamat spiritele prin declaratii si postari in social media.

Contul de Twitter i-a fost inchis dupa ce si-a batut joc cu imagini trucate de o jurnalista, iar congresmenii care l-au audiat au fost catalogati drept “imbecili” de omul de afaceri.

Martin Shkreli, antreprenor si finantist, care a fondat Turing Pharmaceuticals in februarie 2015 este cercetat din decembrie 2015 pentru frauda fiscala intr-un dosar legat de alte companii.

In septembrie, Turing Pharmaceuticals a majorat pretul unui comprimat de Daraprim, un medicament folosit impotriva paludismului si al unor infectii asociate SIDA, de la 13,50 la 750 de dolari de pe o zi pe alta.