Armata israeliana a lovit obiective ale regimului sirian ca represalii la o serie de tiruri pe inaltimile Golan, al doilea incident de acest inregistrat in doua zile, a anuntat duminica armata siriana, potrivit AFP.

Armata israeliana a anuntat intr-un comunicat ca "a lovit doua posturi de artilerie si un camion cu munitie apartinand regimului sirian", cerandu-le civililor israelieni sa stea departe de zonele invecinate cu localitatea siriana Quneitra, unde au loc lupte intense intre trupele regimului si rebeli.

Sambata, cateva proiectile fusesera trase dinspre Siria asupra partii din Inaltimile Golan ocupate de Israel.

"Vom raspunde cu forta oricarui atac impotriva teritoriului sau cetatenilor nostri", a declarat duminica premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Observam, de asemenea, cu cea mai mare atentie tentativele Iranului de a se stabili militar in Siria, precum si incercarile sale de a inarma (miscarea siita) Hezbollah - prin Siria si Liban - cu arme complexe", a adaugat Benjamin Netanyahu.

Armata israeliana a lansat mai multe atacuri aeriene in Siria din 2011, de la inceputul razboiului civil, majoritatea acestora vizand convoaie de arme si depozite destinate miscarii Hezbollah, un aliat al regimului sirian.